FAQ

Ontdek hier de veel gestelde vragen en de antwoorden.

Praktisch

Zijn er afwijkende openingsuren?

De openingsuren zijn specifiek per vestiging én vind je terug onderaan de homepage van elke vestiging. Op feestdagen én in andere uitzonderlijke gevallen kunnen onze openingsuren afwijken; in dat geval proberen we dit wel te communiceren via social media etc.

Is reserveren nog nodig?

Neen, reserveren is voortaan niet meer verplicht én wordt dus ook niet meer voorzien!

Kan ik komen klimmen met mijn kinderen?

Ja zeker, vanaf 12j mogen kids vrij komen klimmen, vanaf 6j onder begeleiding. De begeleiding die de kids nodig hebben om geen gevaar voor andere of zichzelf te vormen is sterk afhankelijk van de drukte in de zaal en het type kind. Houd er rekening mee dat we op drukke momenten of een enorm enthousiasme bij je kind/kinderen kunnen vragen om tot 1 begeleider per kind op de mat te voorzien om alles veilig te laten verlopen. Onze medewerkers sturen bij daar waar nodig. Indien onze regels en adviezen niet gevolgd worden kan dit leiden tot stopzetting van de klimbeurt.

Wat zijn de tarieven?

Deze staan beschreven op de tarieven pagina

Zijn er proeflessen?

Wegens de grote interesse én de beperkte capaciteit, kunnen we helaas geen proeflessen aanbieden. Wil je toch liever eerst proberen alvorens een lessenreeks te starten, kan je altijd een persoonlijke training nemen. Hiervoor laat je best een bericht via ons contactformulier

Verjaardagsfeestjes

Welke opties heb ik voor verjaardagsfeestjes?

Via deze link kan u een verjaardagsfeest reserveren; verderop in de reservatie wizard, heeft u de mogelijkheid om extra opties (extra kids, snacks,…) bij te bestellen én af te rekenen.

Hoe kan ik een verjaardagsfeest reserveren?

Via deze link kan u een verjaardagsfeest reserveren. Tijdens deze boeking, heeft u de mogelijkheid om extra opties (extra kids, snacks,…) tegelijk bij te bestellen én ineens af te rekenen. Als u nadien nog iets wenst bij te bestellen, kan dat via deze link . Let er wel op dat u hetzelfde tijdsvenster selecteert als van het verjaardagsfeestje! Op die manier kunnen uw feestje optimaal voorbereiden.

Ik heb eerder al een verjaardagsfeestje geboekt maar wil nog meer kindjes uitnodigen of extra eten bestellen?

Geen probleem, als u na de initiële reservatie van het verjaardagsfeestje nog iets wenst bij te bestellen, kan dat via deze link . Let er wel op dat u hetzelfde tijdsvenster selecteert als van het verjaardagsfeestje! Op die manier kunnen uw feestje optimaal voorbereiden.

Verzekering

Kan ik mij verzekeren voor eventuele lichamelijke letsels?

Als Klimkaffee hebben wij ons zo goed mogelijk verzekerd voor aansprakelijkheid én gebeurlijke ongevallen. Dat dekt echter alleen de lichamelijke letsels die het gevolg zijn van gebreken aan onze infrastructuur en/of organisatie. Als je je bijkomend wilt verzekeren voor lichamelijke letsels waar je zelf verantwoordelijk voor bent, kan je via ons een aparte sportongevallenverzekering afsluiten om ook deze persoonlijke risico’s bijkomend te verzekeren.

Wat in geval van een ongeluk?

Wij zijn volledig verzekerd voor alle lichamelijke letsels die het gevolg zijn van gebreken in onze infrastructuur en/of organisatie. Dat is immers duidelijk onze verantwoordelijkheid én valt ook volledig binnen onze controle. Lichamelijke letsels die buiten onze controle liggen, kunnen we verzekeringstechnisch niet standaard verzekeren. Wel kunnen leden via ons een aparte (voordelige) sportongevallenverzekering afsluiten om dit soort persoonlijke risico’s apart te verzekeren.

Algemeen

Wat omvat gezond & ethisch sporten binnen Klimkaffee

  • Voor meer informatie rond een gezonde manier van sporten kun je terecht bij Sport Vlaanderen
  • Klimkaffee werkt samen met allerlei goede doelen én liefdadigheidsorganisaties, e.g. Urban Wolf (rond alcohol- en drugsmisbruik…), de Warmste week,…

Doet Klimkaffee iets om de financiële drempels te verlagen?

Binnen de mate van het mogelijke probeert Klimkaffee de toegankelijkheid van de klimsport mee realiseren door:

  • mogelijkheid tot spreiding van te betalen lidgelden
  • vermindering van lidgeld voor gezinnen
  • mogelijkheid tot terugbetaling van lidgelden door ziekenfonds

Wat is de algemene gedragscode m.b.t. seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen de klimsport?

Via deze link vindt u de ganse gedragscode m.b.t. seksueel grensoverschrijdend gedrag